Wednesday, April 18, 2007

Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992)


Bu hafta Altın Baklavada :

Aslında aradığım filmi bulamamanın hayal kırıklığıyla biraz da değişik filmlere bakındım ve karşıma bu film çıktı. İkiz Tepeler adlı dizinin bitiminin ardından çekilen film, hikaye olarak bu dizinin öncesinde geçiyor. Amaç olarak dizideki sorulara cevap vermesi gibi bir özelliği olsa da okuduğum yorumlar bu filmin de tam bir David Lynch filmi olduğu yönünde. Yani diziden bağımsız da izlenebilir olduğu. Ve hatta bu filmi izledikten sonra tekrar İkiz Tepeler dizisini izlemeye karar verenler olmuş. Kim bilir, bir de bu diziyi arşivlerimize katmaya uğraşırız. Birlikte izleyerek kafamıza takılan sorulara tatlı tatlı cevaplar bulacağımızı ümit ediyorum :). Perşembe görüşürüz.

7 comments:

Burcin said...

Murat yeni bi sey deniyo; izlemedigi bi filmi izlicez, iyi mi kotu mu, mutlu mu eder oldurur mu bilmiyoruz yani. Bi de David Lynch filmi oldugunu dusunursek, persembe aksami film cikisi kim bilir ne halde olucaz :)

Murat Yukselen said...

Sonucta Altin Baklava organizasyonunun bitiminde "en"ler secilecek. En kotu ihtimalle "en kotu" secilir bu film :P, fena mi? Kabul ediyorum biraz maceraci davraniyorum :)

Candas Kilic said...

burcin, ne halde olduk abicim?

Unknown said...

hani at vardı ya. ondan düşmüş gibi.

Burcin said...

murat filmin cogunlugunu izlemeyerek kendisini korudu, bizi ise atese atti... Hadi ateste birlikte yuruyelim... (boooogh....)

at yorumuna da sonuna kadar katiliyorum...

aykut said...

sanAT'a biraz saygi lutfen.. :)

Onur Tolga Şehitoğlu said...

Aslında diziyi bilsek bazı şeyler açığa çıkacak. Örneğin Donna karakteri ve son sahnede tek kollu adamın kurtarmaya çalıştığı kızlar gerçek mi? Bana metaforik geldi kendileri. Kızın alt kişilikleri olabilirdi ya da olsa fena mı olurdu. Cüce tek kollu adamın sağ kolu. Tek kollu adam babayı suçluyor mısırımı çaldın diye. Kız mısır tarlasında hindiyim diyor ve öldüğü sahnede bir kaşık mısırı yiyor. Bu bağlamda kırmızı perdelerle kaplı odanın günah, günahla hesaplaşma, cüce ve tek kollu adamın şeytani ve tanrısal güçleri simgeleştirdiği söylenebilse de bu çerçevede beyaz bir atı neremize oturturuz bilemiyorum. O at sığamadı hiçbir yere. Sınavda sorsalar ve şıklar arasında duyarsızlığı, yoksaymayı ve kaçmayı anlatan bir şık olsa onu işaretlerdim at için.

Ciddiye almayın serbest çağrışıyorum. Bigün ben de film çekcem...