Wednesday, November 21, 2007

22 Kasım Filmi: What Dreams May Come



Bu perşembe göstereceğimiz film What Dreams May Come. Önemli karakterleri Robin Williams, Cuba Gooding Jr, Annabella Sciorra ve Max von Sydow canlandırıyor.
Ölüp cennete giden kahramanımız Chris Nielson ortamı çok ilginç buluyor, ancak karısının eksikliğini sürekli çekiyor. Gerisini anlatmayayım filmde görürsünüz :)

IMDB Sayfası

3 comments:

aykut said...

Gokdeniz, filmin konusunu ozetlemis, konusundan yola cikarsak What Dream May Come gorselligi on planda olan bir film ve ozel efektleri gercekten de cok basarilidir ancak benim dikkat cekecegim nokta bu filmin Richard Matheson'in bir romanina dayaniyor olusu..

Matheson da ayni cagdasi Ray Bradbury gibi Hollywood tarafindan cok sevilen ve bir cok eseri beyaz perdeye uyarlanmis bir bilimkurgu/fantazi yazari. Bu uyarlamalardan 1957 yili yapimi The Incredible Shrinking Man'i seneler once TRT2'de denk gelip izlemistik Erkut'la, tamam anlatilan bilimkurgusal motifleri olan bir oykuydu ama kurgunun asil olarak karakterin psikolojisi uzerine yogunlasmis olmasi bayagi dikkat cekiciydi yilina gore. Daha sonra Richard Matheson'in en unlu kitabi 'I am Legend', 'Ben Efsane' adiyla Ithaki tarafindan Turkcemize kazandirildi, hem fantazi hem de bilimkurgunun en guzel orneklerinden biri saydigim bu romani okumamis olanlara siddetle tavsiye ederim, bir yerden bulup okusunlar. I am Legend, (cok yakinda vizyona girecek Will Smith'li olani da sayarsak) beyaz perdeye tam 3 kere uyarlanan nadir romanlardan biri olsa gerek. Neyse daha cok konusurum da dersim var birazdan..

Size iyi seyirler, iyi eglenceler..

Aykut

erkut said...

Aykut Richard Matheson ile ilgili bir detayi atlamis. Kendisi Alacakaranlik Kusagi'nin (The Twilight Zone) en onemli senaristlerinden de birisidir. Basrolunde (genc) William Shatner'in oynadigi "Nightmare at 20,000 Feet" bircok kisi tarafindan en iyi Alacakaranlik Kusagi bolumlerinden biri kabul edilir. Bu bolumu izlemeyeniniz varsa izlemenizi siddetle tavsiye ederim.

Altinbaklava'yi organize etmeye baslamadan onceki yaz Utku ile "Best of" serisi duzenlemistik. Aykut ile biz Ingiliz Sitcom'larina, Utku da Star Trek'e ozel bir gosterim hazirlamisti. Altin Baklava - Ozel Gosterimleri adi altinda bunlara da devam etsek iyi olur aslinda. Bu acidan "Best of Twilight Zone" icin her turlu lojistik destegi saglayabilirim.

Hatta bu ozel gosterimleri sadece "Best of" ile sinirlandirmayip gosterimler icin belirli bir temaya da yogunlasabiliriz. Aykut ile Ankara'ya donunce gerceklestirmek uzere boyle bir etkinlik de dusunduk ama daha detaylari kesinlesmedigi icin onu simdilik buradan paylasmayayim, degil mi Aykut :)

Unknown said...

o degil de ruken'le remzi bize baklava alsinlar :)