Wednesday, March 26, 2008

Oldboy

Sevgili Altınbaklavacılar,
27 Mart Akşamı sizlere göstermek istediğim film 2003 Güney Kore yapımı, Oldboy. IMDB'de Top250 içinde 113 olduğunu belirtirim :), işimi sağlama aldım bu sene.

Filmle ilgili detaylı bilgiler için:
imdb
beyazperde

3 comments:

aykut said...

Murat sana yuh diyorum baska bir sey demiyorum. Gecen sene Ikiz Tepeler ile Altinbaklava'nin en unutulmaz tecrubelerinden birini yasatmistin bize. Bu yarin gosterecegin Oldboy ile gecen seneki cesaretinden bir sey kaybetmedigini gostereceksin bizlere..

erkut said...

Murat cesaretin konusunda Aykut ile hem fikirim. Ama sakin bu yorumdan yine anlasilmasi zor bir film ile karsi karsiya oldugumuz anlasilmasin. Oldboy son yillarda izledigim en sert filmlerden biri, bu yuzden Aykut cesaretinden dolayi seni kutlamis. Ama hemen de belirteyim, Oldboy gorselligi ve senaryosu ile bir o kadar da basarili bir film, son yillarda iyice yukselen Guney Kore sinemasinin takdir edilen orneklerinden biri. Zaten yanlis hatirlamiyorsam juri baskanligini Tarantino'nun yaptigi Cannes Film Festivali'nden de odulle donen bir film. Bir kac not daha eklemek gerekirse ayni adli mangadan uyarlanan Oldboy, Chan-wook Park'in Intikam Uclemesi'nin de ikinci filmini olusturuyor. Uclemenin diger iki filmi Sympathy for Mr. Vengeance (2002) ve Sympathy for Lady Vengeance (2005) da en az Oldboy kadar izlenmesi gereken filmler zannimca.

Murat Yukselen said...

Efendim bunları iltifat halinde alayım yine, fütursuz film seçimime. Geçen sene olayın izlerini bir nebze silmek için içki ikramım olmuştu. Bu sene de bu filmin yanına bu yakışır derseniz içkiyle gelebilirim. Turasan öküzgözü var elimde, bozulmuş olabilir ama deneyebiliriz.